Tickets

Feestfabriekers vertellen over hun favoriete plek ver weg van de grijze massa

gepubliceerd op 05 juni 2020

Dit jaar zullen we helaas niet met zijn allen afreizen naar het unieke oordje in Vorden. Maar we kunnen wel andere betoverende plekken met jullie delen, die hetzelfde gevoel geven van vrijheid en vertier. Dus speciaal voor jullie, Mañana fans, kropen een aantal van de Feestfabriek collega’s in de pen om hun gouden pareltjes te delen. Doe er je voordeel mee en wellicht treffen we elkaar daar, ver weg van de grijze massa.

Anne, medewerkster Veiligheid, Verkeer, Overheid en Productie bij Alles Komt Goed B.V.

Mijn favoriete plekje in Nederland is mijn hometown Dinxperlo en omgeving. Waarom? Het ligt in een mooie, groene en rustige omgeving met talrijke prachtige plekken (en hele gezellige mensen!). Dinxperlo ligt pal aan de Duitse grens, deze grens loopt dwars over de straat ‘de Heelweg’ (in het Duits Hellweg), ook wordt de grens gevormd door de Aa-strang, waar deze foto is genomen. Daarnaast heeft Dinxperlo nog een paar echte toeristische trekpleisters (jaja je gelooft het niet) zoals het kleinste kerkje van Nederland, het Grensland museum en de gezellige markt op vrijdag. Al met al de een fijne plek om even tot rust te komen ver weg van de grijze massa!

Remko, medewerker Programma & Sfeer bij Alles Komt Goed B.V.

Als ik tijdens of na een hectische periode in het festivalseizoen even helemaal tot rust wil komen vertrek ik meestal met mijn gezin naar Terschelling. Een plek waar ik al sinds mijn jeugd kom, soms wel drie keer per jaar. Alhoewel we het “geluk” hebben zelf buitenaf te wonen en er in eigen streek (Twente) tal van prachtige plekken te vinden zijn waar je ook erg fijn kan vertoeven, werkt dit Waddeneiland als een magneet op mij en raak ik er nooit uitgekeken. Tijdens de twee uur durende bootovertocht kan ik al enorm genieten van de bak met water om me heen en de eindeloze uitzichten over zee. Voeg daar een koud glas bier en een lekker zonnetje aan toe en Keizer is koning. Ben ik eenmaal die grote plas over en de boot ligt met een touw vast aan de vuurtoren dan pak ik de fiets of benenwagen en baan me een weg door bossen, duinvalleien en kwelders, polders en heide en ga uiteraard uitwaaien op het mooiste strand van Nederland. Dit strand is zo breed dat er een Boeing 747 kan landen. Adembenemend mooi en elke dag “anders”. Ik kan daar dagen rondstruinen. Naast liefhebber van de natuur ben ik tevens een echte Bourgondiër en gezelligheidsdier en kan ontzettend genieten van lekker eten en drinken. Je raadt het al, ook hier is dit eiland uitermate geschikt voor en divers in kan ik je melden. Al met al heeft Terschelling alle elementen en ingrediënten waar ik me naast ons eigen huis enorm thuis en op mijn gemak voel en tijd geen rol speelt! #kalmanmetdekatjang

Pieter, medewerker Promo bij Alles Komt Goed B.V. 

Mijn favoriete plek: Tralfamadore. Hoewel ik er nog nooit geweest ben is Tralfamadore mijn favoriete plek. Waar is dat? Geen idee! Het is een fictieve planeet die ik ken uit de boeken van de Amerikaanse schrijver Kurt Vonnegut. In de loop der jaren heb ik een flinke stapel van Vonnegut’s boeken gelezen en heeft hij mijn brein volledig opnieuw gesoldeerd. Hoewel Tralfamadore niet in ieder boek op dezelfde wijze omschreven wordt, heb ik er in mijn schedel een voorstelling van gemaakt die mij altijd kan inspireren. Zowel creatief als bij Grote Gebeurtenissen In Mijn Leven (jaja…). Ik zou er supergraag naar toe kunnen gaan om haar gootsteenontstopper-vormige bewoners eens te ontmoeten. Wat bijvoorbeeld zo bijzonder is aan hen: Bij hen loopt de tijd niet chronologisch, maar alle momenten, van vroeger, nu en in de toekomst, bestaan naast elkaar. Als je dood bent, kan je het volgende moment leven, en andersom. Het leven heeft daardoor geen enkele bijzondere betekenis. Dat zet toch wel aan het denken! Althans, het zet mij aan het denken… Afijn, mocht iemand nieuwsgierig zijn: het boek ‘Slachthuis Vijf’ behoort tot Vonnegut’s beste en bekendste werk en is een perfecte reisgids naar Tralfamodore. Mocht ik voor sommige lezers iets te ver van de grijze massa afgedwaald zijn: Ik heb dit tekstje nuchter geschreven. “Poe-tie-wiet!”

Ramon, vertegenwoordiger van Nozem Oil bij Alles Komt Goed B.V.

Voor mijn werk rijd ik het hele land door met een bus vol Nozem. Ik bezoek horeca-gelegenheden, supermarkten en festivalorganisaties. Daardoor zie ik mooie landschappen en kom ik in toffe steden en pittoreske dorpjes. Maar terugrijden richting mijn woonplaats Laren, Gelderland, is altijd goed. Om even ver weg van de grijze massa te zijn wandel ik graag op de Holterberg, zo’n 15 km van mijn huis. De Holterberg is de bekendste berg van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Het is echt even ver weg van het drukke dagelijkse leven. Dit natuurgebied omvat veel heidevelden die worden afgewisseld door (naald)bossen. Geniet, zeker de moeite waard!

Lotte, medewerker Promo bij Alles Komt Goed B.V. 

Thuis heb ik een enorme bak met pruiken, maskers, glitterjassen, hoeden, veren en ander verkleedspul. Als ik in een andere wereld wil duiken – ver van de grijze massa – heb ik eigenlijk niet zoveel nodig, buiten bijvoorbeeld een groene pruik. Daar verstop ik mijn hele grijze massa onder en met Shantel (DISKO PARTIZANI) uit de boxen vergeet ik al dansend dat er überhaupt een wereld is waar zich allerlei vreemde dingen afspelen.

Gijs, medewerker bij Alles komt Goed B.V. 

Een tijdje geleden ben ik met fiets naar Winterswijk geweest, een weekendje het blikveld verruimen. De omgeving is daar echt verrassend mooi; het landschap met houtwallen en bossen, de Steengroeve, de Bekkendelle, de Strandlodge en het Mondriaan museum. Het hele jaar door is het in de Achterhoek mooi, ik was er toevallig in de winter. Een keer een andere plaats in je eigen regio bekijken doet je beseffen dat je helemaal niet naar de Ardennen of Frankrijk hoeft voor mooie natuur, die is ook in je eigen omgeving. En al helemaal niet naar de andere kant van de wereld. Ik vond het prachtig in de omgeving van Winterswijk en kan het iedereen aanbevelen!

Elianne, medewerker Programma & Sfeer bij Alles Komt Goed B.V.

Vooral nu met Corona, wandelen we dagelijks door de uiterwaarden van de Rijn, maar in de zomer chillen we er vaak met vrienden. 10 minuten lopen over de John Frostbrug, en je staat midden in de natuur.

BBQ erbij, en een plekje uitzoeken! Het mooiste is Meinerswijk, een natuurgebied, hier zijn veel verborgen strandjes aan de Rijn waar we vaak tot s’nachts doorhalen, zolang het kampvuur ons warm houdt! Soms hebben we dan gezelschap van de wilde paarden of koeien die daar rondstruinen.

John, financieel medewerker bij Alles Komt Goed B.V.

Barbara en ik zijn erg van het wandelen in mooie natuurgebieden (vooral in het weekend). Een favoriet dicht bij huis is de ‘Schaddenpad’ wandelroute in het Korenburgerveen (jawel, het Natura 2000 gebied, dicht bij ons Zwarte Cross terrein).

Flappie, Coördinator Cross, Stunts, Vuurwerk en ander spektakel bij Alles Komt Goed B.V.

Via vererving ben ik (samen met moeder, broer en zus) eigenaar van een stukje bos in Warken. Een gehucht tussen Vorden en Warnsveld. Een piepklein stukje weiland met zo’n 15.000 m2 ongerept bos. Als kind gingen we hier naartoe om elk jaar onze kerstboom te scoren, al stond vaak bij de buren op de een of andere manier altijd een mooier exemplaar welke dan maar mee moest naar Toldijk. In diezelfde tijd gingen we samen met papa daar geregeld naartoe om bomen te kappen die werden gebruikt bij bouw- of onderhoudswerkzaamheden aan onze boerderij. Er werd dan eens in de zoveel tijd ook weer nieuw aangeplant. Die nieuwe aanplant wilde vaak niet aanslaan, en werd twee jaar later weer overwoekerd door wildgroei. We stopten dus maar met aanplanten. Op latere leeftijd werden we vaak meegestuurd met een stel buurmannen om dennengroen te scoren. Als er een boog gemaakt moest worden voor een kennis of buurtbewoner die ging trouwen of zoveel jaar getrouwd was mag een boog in de achterhoek natuurlijk niet ontbreken. Hoe handig, je eigen bos!! Qua onderhoud is er naar schatting zo’n 30 jaar dus niet veel meer gedaan in het bos.  Met als gevolg dat de natuur de regie volledig heeft overgenomen.

M’n zusje, in bezit van houtkachel vroeg me een tijdje geleden of het een idee was om eens in “Warken” te gaan kijken. Ze speelde met het idee om daar haardhout uit te zagen, en dan weer nieuw aanplanten. Blagen en hond in de auto, en de eerste ontmoeting met een bos voor Lieke was een feit. En voor ons een weerzien met deze inmiddels bijna sprookjesachtige plek. Ik kwam er zelf elk jaar nog wel voor wat landbouw gerelateerd werk, maar nooit echt verder dan het kleine stukje weiland. Afgelopen september had ik nog een poging gedaan om met mijn motor tot achterin te komen om even op de rug in het mos te liggen, maar dat was geen succes. Mijn eigen kleine paradijsje.

Wellicht zijn het ook wel de herinneringen aan vroeger en mijn vader die het romantischer maken dan het in werkelijkheid is, maar een mens moet dromen toch?

Sanne, medewerker Promo afdeling bij Alles Komt Goed B.V.

De plek die ik heb is de Langenberg in Zelhem, oftewel de Vuilnisbelt. Vroeger was dit namelijk een vuilstort. Als je als Zelhemmer tegen een buitenstaande zegt dat je naar de Vuilnisbelt gaat, dan wordt je aardig scheef aangekeken. De meesten verwachten dan dat ze letterlijk naar een vuilstort gaan, maar dat is natuurlijk niet waar. Ik vind het wel een heel mooi plekje, want je kan heel ver kijken en als je op bepaalde aangegeven punten gaat staan kun je de kerken van omliggende dorpen zien (maar dat interesseert mij dan weer ietsje minder). Ik vind het vooral mooi om daar tijdens de zonsondergang te lopen, dat levert de mooiste plaatjes op!

Erik, Medewerker Programma & Sfeer afdeling bij Alles Komt Goed B.V.

Om lekker tot rust te komen loop ik zo vanuit mijn huis in Hummelo richting landgoed Enghuizen. De diversiteit van de natuur, prachtige oude bomen, de kasteelvijver, uitgestrekte weilanden door bos omgeven, het Jagershuis, het tuinhuis van Graaf van Rechteren Limpurg maken dit stukje Hummelo tot de perfecte plek om te onthaasten. Niet voor niets dat dit prachtige stukje natuur in Hummelo werd uitgekozen voor de eerste edities van Mañana Mañana.