Tickets

Je hoeft niet te wachten tot Mañana Mañana voor wat knisperende creativiteit!

gepubliceerd op 13 september 2019

Kruip deze week eens onder de sofa in plaats van erop, zet je snapchat in de slaapstand en neem de tijd om ver weg te duiken in je grijze massa. Laat al je hersenspinsels stromen en de creativiteit komen met deze tips.

Tip 1: Doe als Dali
De excentrieke schilder ging bij gebrek aan creativiteit namelijk een hazenslaapje doen, maar dan wel met een paar sleutels in zijn hand. Zodra hij indutte ontspanden zijn vingers en kletterden de sleutels op de grond. Hierdoor ontwaakte hij rigoureus uit zijn droom: het beeld dat hij nog op z’n netvlies had staan schilderde hij.

Tip 2: Lekker weg in eigen hoofd
Breng wat tijd alleen door! Creatievelingen zijn vaak wars van de kuddegeest, ze gedijen het beste in hun eentje en maken handig gebruik van deze afzondering door zo hun ideeën in alle vrijheid te laten groeien in hun hoofd.

Tip 3: Een ode aan creativiteit: The Creative Brain op Netflix
In The Creative Brain gaat neurowetenschapper David Eagleman op zoek naar het creatieve proces van innovators en onderzoekt de breinbrekende en soms zelfs riskante manieren om creativiteit op te wekken. Kijktip!

Tip 4: He-le-maal niks doen
“Your mind is like a parachute. It only works when it’s open”, sprak Frank Zappa ooit. Mensen die tijd nemen om te dagdromen, geven hun hersenen de vrijheid om af te dwalen naar stukken waar ze nooit geweest zijn. Zo kun je weer nieuwe verbanden leggen tussen ideeën en fantasieën die stiekem al in je hoofd wonen.