Tickets

Met deze campinghacks wordt jouw kampeeravontuur een eitje!

gepubliceerd op 21 oktober 2019

De échte Mañanist gaat natuurlijk kamperen tijdens het festivalweekend. En of je nou een rasechte wildkampeerder bent of een vijfsterren-glamper, er steken altijd wel wat kleine uitdagingen de kop op. Voor de zoveelste keer struikelen over een scheerlijn, een zwerm muggen die je nachtrust terroriseert of koud water uit de campingdouches… Met deze campinghacks is jouw kampeeravontuur op Mañana een eitje!

Rol je kleding op

Je kent het wel: de rugtas volgeladen met je halve inloopkast, want stel je voor dat je net dát ene shirtje aan wil tijdens de afterparty. Maar wist je dat je veel meer kleren mee kunt nemen wanneer je ze opgerold meeneemt, in plaats van opgevouwen? Én het komt ook nog eens kreukelvrij uit je tas. Dubbel winst.

Afbeeldingsresultaat voor kleding oprollen backpack

Maak je eigen lantaarn

Leuk en aardig, zo’n zaklamp. Maar zo’n pietluttig straaltje maakt nog geen sfeerverlichting. Neem een lege 2-literkan (zo een van de supermarkt waar melk of sinaasappelsap in heeft gezeten) mee, knoop daar een hoofdlamp omheen en binnen no time heb jij je eigen lantaarn. Gezelliggg.

Afbeeldingsresultaat voor diy camping lantern

Solar douche

Geen zin om in de rij te gaan staan voor de douches? Neem dan je eigen stortbad mee! Bij de meeste kampeerzaken verkopen ze voor een paar euro solar douches. Die vul je met water, hang je op een plek waar er veel zon bij komt en tadáá: binnen een paar uurtjes sta jij onder je eigen warme douche.

Afbeeldingsresultaat voor camp shower

Investeer in een microvezel handdoek

Een handdoek is zo’n onding dat veel ruimte inneemt in je tas (en die ruimte heb je natuurlijk nodig voor al je party-outfits). Schaf daarom een microfiber handdoek aan. Ze zijn flinterdun, wegen niks, absorberen als een Sorbo-spons en ze zijn weer droog voordat je weer terug bij je tentje bent.

Afbeeldingsresultaat voor camping towel

Anti-scheerlijn-struikel-sticks

Je hebt jezelf helemaal kapot gedanst op de afterparty en wil zo snel mogelijk de tent in. In het donker strompel je over de camping en hops: daar lig je met je kanis in het gras. Gestruikeld over die verdomde scheerlijn van je eigen tent. Oplossing: koop een paar buisjes glowsticks. Je weet wel, van die lichtgevende dingen die je als armbandje om kunt doen en het feestgehalte naar een hoger level tillen. Die knup je dus, voordat je gaat feesten, aan je scheerlijn en in het donker gaan ze lichtgeven. Die scheerlijnen zijn niet meer te missen. Geniaal toch?

Afbeeldingsresultaat voor glowsticks

Kussen van kleding

Nu je toch al die halve inloopkast meegesleept hebt naar Mañana, kun je ‘m ook maar beter goed inzetten. Je hoeft namelijk helemaal geen kussen mee te nemen, alleen je kussensloop is voldoende. Stop je kussensloop vol met kleren die je op dat moment niet wil dragen en voila! Daar is jouw zachte nachtvriend.

Afbeeldingsresultaat voor camping pillow clothes

Alternatieve muggen-verjager

Bij de drogist verkopen ze allerlei fraaie (en vaak dure) middeltjes om een mogelijke muggenplaag in je tent tegen te gaan. Maar de meeste mensen hebben ook gewoon een potje Vicks of Tijgerbalsem in het badkamerkastje staan. En dat werkt net zo goed tegen muggen als alle chemische sprays, rollers en crèmes van de lokale apotheker.

Afbeeldingsresultaat voor tijgerbalsem