Tickets

Met het oog op Mañana: minder karton, meer draagtrays van gerecycled plastic

gepubliceerd op 05 juni 2019

In het kader van onze voetafdruk zijn er dit jaar geen kartonnen draagtrays meer verkrijgbaar op Mañana Mañana. Alleen al bij Zwarte Cross, het andere festival uit de koker van De Feestfabriek, scheelt dit 13770 kilo papier en dus ruim 45 bomen! Dat is een boel zuurstof! Aangezien deze trays vaak nog geen vijf seconden nuttig gebruikt worden, om vervolgens als raar hoedje of frisbee te dienen, hebben we besloten hiermee te stoppen.

Er zijn immers vele andere manieren om meerdere drankjes mee te nemen! Zoals met de herbruikbare draagtrays, gemaakt van gerecycled plastic. Deze zijn verkrijgbaar bij alle barren op het Mañana-terrein voor 1 muntje. Je kunt de draagtray weer inleveren (en je muntje terugkrijgen) bij de bemande muntenkassa dichtbij de hoofdentree. Campinggasten kunnen de draagtray ook terugbrengen op maandag, bij de muntenkassa in de campingwinkel.

Wil je alles weten over wat wij (samen met de Zwarte Cross) doen om onze festivals plezierig te maken voor bezoekers, artiesten, medewerkers, leveranciers, de omgeving en de planeet? Lees het hier: https://www.zwartecross.nl/ontdek/logische-voetafdruk/