Tickets

Nieuw op Mañana Mañana: live muziek bij de yoga

gepubliceerd op 14 februari 2020

Veni Om en Tatabanya componeren ter plekke een geïmproviseerde soundtrack voor zeer populaire yogaworkshop op Mañana Mañana.

Mañana Mañana houdt van avontuurlijke, geïmproviseerde klanken: muziek die durft af te stappen van al te bekende akkoordenopvolging en een couplet-refreinstructuur en zich juist concentreert op klankkleuren, voortgebracht door de ingeving van de muzikant. Een stijl van muziek maken die eigenlijk perfect past bij de yogasessies, die sinds jaren een vaste waarde zijn op Mañana Mañana. Petra Boomsma geeft de yogaworkshop als aftrap van de festivaldagen zaterdag en zondag. Aandachtig bewegend en ademend zullen de deelnemers op gaan in het moment, net als de muzikanten dat doen met hun instrumenten. De verlichting zul je misschien niet in één uurtje yoga bereiken, maar toch is er niets fijner dan de ochtendwasem uit je brakke lijf jagen met soepele bewegingen en ademhalingsoefeningen, terwijl je langzaam ontwaakt en de kracht voor een nieuwe festivaldag in je lichaam terugkeert.

Zaterdag: Tatabánya & zondag: Veni Om
Achter Tatabánya gaan de gitaristen van de wijlen rockband Automatic Sam schuil. In dit project kiezen ze voor een vrije vorm en toveren ambient geluidstapijten en meditatieve drones uit hun versterkers. Impressionistische klanken om helemaal in op te gaan.

Luisteren >> https://tatabanya.bandcamp.com/releases

Saxofonist Otto Kokke is bekend van zijn luide, extreme bands Dead Neanderthals en MNHM maar laat zich bij Veni Om zich van een volledig andere kant horen. Denk aan sfeervolle geluiden, soundscapes en minimalistische tonen en thema’s die refereren aan de Oosterse (muziek)cultuur.

Luisteren >> https://veni-om.bandcamp.com/album/faith-in-the-light-of-now