Tickets

PERSBERICHT: Bij kleurrijk Mañana Mañana krijgt de grijze massa tijdelijk vrijaf 

gepubliceerd op 16 juni 2019

Circa 29.850 bezoekers op ontdekkingstocht tijdens zonnig festival in de bossen van Vorden

Dit weekend is Kasteel Vorden voor het derde jaar op rij het stralende middelpunt van Mañana Mañana. Het blokkenschema telt zo’n 150 verschillende muziek- en theateracts variërend van surf, comedy, rock ’n roll, mongoolse keelzang, punk, pop, folk, een 3D-kunstenaar, singer-songwriters, indie, latin, dichters, een zingende zaag en acrobatiek tot blues. Deze editie is er nóg meer te doen voor mensen met veel energie: bij de afterparty’s in de kasteelkelder en De Koepel stond het tot 03.00 uur barstensvol met dansende festivalgangers. Nieuw is ook de tokkelbaan. Vanuit de kasteeltoren en langs de bomen roetsjen richting een baal stro. Verder is de jeugd goed vertegenwoordigd dit jaar. Op donderdag konden eindexamen scholieren op vertoon van hun cijferlijst gratis naar binnen. Mede dankzij de vrolijke bezoekers is het weekend erg goed verlopen. 

Mañana Mañana is bij het versturen van dit bericht nog steeds in volle gang en oogt, net als voorgaande jaren, ontzettend ontspannen. Buiten een nachtelijke regenbui en twee zorgvuldig verwijderde bijennesten heeft er op het terrein geen enkel noemenswaardig incident plaatsgevonden.

Drie jaar geleden kwamen er 26.848 bezoekers naar Mañana Mañana. Vorige editie waren het er 1508 meer, namelijk 28.356. Dit jaar zijn er circa 29.850 bezoekers. Net als in 2017 en 2018 mochten de bewoners van de omliggende dorpen op donderdag gratis naar binnen. Dankzij mond-tot-mondreclame weten steeds meer mensen uit de regio ons te vinden, want de donderdag was druk ten opzichte van voorgaande jaren. Ook de driedagenkaart is nieuw dit jaar. Met die kaart kunnen mensen uit de buurt drie dagen langskomen zonder dat zij daarvoor een campingkaart hoeven aan te schaffen. Dankzij het zonnige weer besloten ook veel mensen op het laatste moment een dagkaart te halen.