Tickets

Plastic krijgt tweede leven bij Plastic Fantastic

gepubliceerd op 10 juni 2019

In het verleden eindigde al ons plastic, van de grond of in de afvalbak, in een verbrandingsoven. Dat is niet meer van deze tijd, dus dit jaar doen we het anders! Op Mañana Mañana zamelen we het plastic op de camping in met behulp van bladkorven. En daarmee gaat Plastic Fantastic toffe dingen doen op ons terrein!

Met hun ‘dream machine’ zetten zij afvalplastic om tot een product. Deze mini-fabriek staat op ons festival, dus je kunt live meekijken hoe we plastic afval upcyclen tot iets nuttigs: jouw nieuwe tentharingen! Wil je een tentharing maken van plastic? Kom dan langs bij Plastic Fantastic op de Sociale Werkplaats (links naast de Veranda).

Wat gebeurt er met het plastic na het festival?
Dan gaat onze verwerker, Rouwmaat Groenlo, samen met Plastic Fantastic aan de bak om van het afvalplastic nog meer nuttige dingen te maken. Zo zal de gemeente Bronckhorst dit afval bijvoorbeeld terugkopen in de vorm van bermpalen.

Wil je echt alles weten over wat wij (samen met de Zwarte Cross) doen om onze festivals plezierig te maken voor bezoekers, artiesten, medewerkers, leveranciers, de omgeving en de planeet? Lees het hier.