Tickets

Yawning Man (VS)

Desert Rock

De legendarische Amerikaanse woestijnband Yawning Man sluit de Mañana Mañana-vrijdag af. Bandleden Mario Lalli en Gary Arce stonden aan de basis van bands als Queens Of The Stone Age en Kyuss. Bands waarin ze als inspirator, muzikant en songwriter meewerkten aan albumklassiekers als ‘Songs For The Deaf’, ‘Rated R’ en ‘Welcome To Sky Valley’. Volledig terecht kwamen de bandleden ook uitgebreid aan het woord over de deserrockscene in de ‘Sonic Highways’ documentaire van Dave Grohl. Het is voor ons dan ook een enorme eer om één van onze allerfavorietste bands te mogen ontvangen op ons bescheiden festivalletje.

“Hee, wacht eens even! Stond Yawning Man een paar jaar geleden ook al niet op Mañana Mañana?!”, horen wij de Mañana Mañana-diehards hysterisch fluisteren.

Zo, scherp! Ja en nee. De band was inderdaad in 2014 geboekt, maar vlak voor het optreden moest één van de bandleden vanwege gezondheidsklachten helaas verstek laten gaan. Onze medewerkers Erik en Pieter zagen hun jongensdroom toen werkelijkheid worden toen ze gevraagd werden om in te vallen en met de andere Yawning Man-leden een uur lang te jammen. Dit pakte gelukkig goed uit en hier is later zelfs nog – een in de VS opgenomen – album uit voortgekomen, onder de bandnaam Ten East.

Maar een écht Yawning Man-optreden is er dus nog niet van gekomen. En dat werd hoog tijd, potverdrie! Yawning Man staat op scherp en wil niets liever dan alle verwachtingen de komende zomer wèl waar maken. Nou, wij zijn er klaar voor en kunnen niet wachten!