Tickets

10 boekentips voor een goed humeur, meer creativiteit en een leuker sociaal leven

gepubliceerd op 02 november 2019

Hey! Haal je snoet eens uit die telefoon! Het leven offline is toch veel leuker? We verdoen een hoop tijd met Netflixen, uren door de Instagram feed scrollen en met elkaar Whatsappen. Puur uit verveling, ter ontspanning of een kwestie van FOMO. Maar een activiteit die net zo lekker lui is, maar gezondheidstechnisch een stuk beter is volgens allerlei kiene wetenschappers, is het lezen van een boek! Dus: tijd voor een bezoekje aan de bieb (als je die nog weet te vinden) of de boekhandel. Deze tien boeken zijn goed voor je humeur, creativiteit en sociale leven! 

De Man en het Hout – Lars Mytting

Als je van kappen, hakken, stapelen en in de fik steken houdt, is dit je boek. Wel alleen in het geval van hout dan… Dit handboek vertelt je alles over hoe je een kampvuur eindeloos aan de gang houdt, wat je aan een houtstapel kunt aflezen over het karakter van de stapelaar en wanneer het ’t beste moment is om een boom te kappen. Laat je niet afleiden door de titel, want het is best genderneutraal verantwoord.

Afbeeldingsresultaat voor de man en het hout

Het Beste Vriendenboek voor grote(re) mensen – Elise De Rijck

Gooi Facebook uit het raam en stap over op het goeie, ouwe vriendenboekje. Maar dan voor grote mensen. Geef het boek aan je vrienden, zij vullen de (soms erg gênante) vragen in en geven het weer terug aan jou. Dit herhaal je tot het boek vol is. Als je dan later oud, grijs en gerimpeld bent, heb je iets leuks om terug te lezen. Nostalgie enzo.

Afbeeldingsresultaat voor het beste vriendenboek voor grote(re) mensen

Happy Campers – Femke Creemers & Marijn de Wijs

Dit is nou een boek waar de liefde vanaf spat. Het is een ode aan bijzondere sleurhutjes, kekke kampeerbussen en hun trotse eigenaren. Een boek vol met liefdevolle verhalen van mensen over hun vrolijke rijdende huisjes. Gegarandeerd dat je handen na het lezen gaan jeuken om jouw trouwe Kip-caravan ook onder handen te nemen. Precies hoe we het graag zien op Mañana!

Afbeeldingsresultaat voor happy campers boek

Wreck This Journal – Keri Smith

“To create is to destroy” luidt de ondertitel van dit boek. De meeste mensen zijn erg zuinig op de pareltjes uit hun boekenkast. Maar bij Wreck This Journal is dit dus niet het geval. Smijt ‘m van het balkon, neem ‘m mee onder de douche en gooi je koffie er overheen. Goeie oefening voor neuroten of gewoon om een beetje extra creativiteit op te laten borrelen.

Afbeeldingsresultaat voor wreck this journal

Handboek voor mensen die hun kamerplanten altijd dood laten gaan – Jelmer de Boer

Er zijn honderden hippe boeken over hoe jij van je huis een urban jungle kunt maken. Maar stiekem laat een heel groot deel van ons zijn Pannenkoekenplant en Monstera gewoon doodgaan. Ja, we spreken uit ervaring. Jelmer de Boer ging op zoek naar het antwoord op de vraag waarom er planten bestaan, hoe ze überhaupt in huiskamers terecht zijn gekomen, hoe planten eigenlijk werken en waarom ze (dus) doodgaan. Als je eenmaal begrijpt hoe het werkt, gaan kamerplanten dus niet meer dood. Grote blij!

Our Band Could Be Your Life – Michael Azerrad

Dit is het verhaal over de muzikale revolutie die in de jaren 80 recht onder onze neus gebeurde, toen een klein maar uitgestrekt netwerk van bands, labels, magazines en radiozenders de Amerikaanse rock nieuw leven inblies. Rockjournalist Michael Azarrad, die ook Nirvana’s biografie Nevermind schreef, verzamelde verhalen van invloedrijke bands en artiesten die muziek maken uit pure dwang en liefde voor het proces.

Moby Dick – Herman Melville

Ken uw klassiekers. Moby Dick is voor velen een favorite of all times en voor sommigen een worsteling. In dit 150 jaar oude meesterwerk voert de bezeten kapitein Achab een mythische strijd met de witte walvis Moby Dick. Vanwege dat beest is hij ooit zijn been verloren en nu is Achab uit op wraak. Hij is vastbesloten om die verdomde potvis te vinden en hij laat zich door niets of niemand tegenhouden dat doel te behalen. Cliffhangertje, niet?

Afbeeldingsresultaat voor moby dick boek

Backpack Bestemmingen – Roëll de Ram

Mañana-bezoekers zijn avonturiers en trekken er graag op uit. Het zal ons daarom niet verbazen als jij al het een en ander van de wereld hebt gezien. Maar er valt nog zoveel te ontdekken! Roëll de Ram neemt je mee naar de mooiste plekjes op deze aardbol. Van roadtrippen in het ruige IJsland tot wekenlang rondtrekken door het imposante Zuid-Afrika. Een backpackersbijbel vol inspiratie voor zowel de budgetreiziger als de flashpacker.

Afbeeldingsresultaat voor backpack bestemmingen

Turks Fruit – Jan Wolkers

Er moet meer gesekst worden, vinden wij! Laat Jan Wolkers’ klassieker Turks Fruit een inspiratiebron voor jullie allen zijn. Want deze sappige, verboden vrucht doet het nog steeds goed! Moeten we hier nog meer over zeggen? Nee. Gewoon (weer) lezen en laat die lust de vrije loop!

Afbeeldingsresultaat voor turks fruit boek

A Cookbook – Matty Matheson

Matty Matheson is de koning van lekkere viezigheid. Hij staat net zo bekend om zijn kookkunsten, als om zijn positieve mentaliteit en schreeuwerige Instagram-account. Dit kookboek gaat niet over boerderijen, moestuinen, duurzame zeevruchten of hoeveel cocaïne hij elke avond in zijn neus stopte na het avondeten. Het gaat over Matty’s herinneringen aan de gerechten die hebben bepaald wie hij nu is. Zijn recht-toe-recht-aan benadering van eten maakt de recepten praktisch genoeg voor iedereen, maar geeft ook genoeg inspiratie voor doorgewinterde koks.