Tickets

Mañana Mañana

In 2024 vindt Mañana Mañana plaats op 13 – 14 – 15 – 16 juni, bij Landgoed Oolde in Laren (Gld.).

Camping

Wil jij vier dagen ronddwalen op een festival zonder kaders? Take the trip naar ons idyllische bos, laat je betoveren en keer vol energie, opgeladen en met een berg herinneringen huiswaarts. Het enige wat geldt is: fiësta like there’s no mañana!

  • De Mañana-camping beschikt over zowel een festivalcamping (16+) als familiecamping. Kom je liever met jouw camper of caravan i.p.v. tentje? Ook dat is mogelijk!
  • Wil je een compleet ingerichte festivaltent op Mañana Mañana? Dat kan met Fata Mañana! Boek een twee- of vierpersoonstent, inclusief luchtbed, slaapzak en kussen. Gewoon erin duiken en gaan met die banaan.
  • In 2024 zijn er geen Mañana Villages meer, maar niet getreurd: er is genoeg plek op de camping om met een groep vrienden bij elkaar te staan. Bijkomend voordeel: er staat geen omheining meer tussen jou en je buren – eigenlijk is Mañana Mañana één groot dorp.

Toegankelijkheid

We proberen ons festival zo aangenaam mogelijk te maken voor mensen met een beperkte mobiliteit, maar ons festivalterrein is grotendeels weiland, waardoor sommige delen oneven en niet goed begaanbaar zijn, zeker met slecht weer. Hierop hebben wij geen invloed.

Wil je weten wat wij doen op het gebied van toegankelijkheid, zoals parkeerplaatsen, toiletten en doorgangen? Klik dan HIER.

Lever je blik in!

Op blikjes zit vanaf 1 april 2023 statiegeld. Op de Mañana Mañana-camping dus ook. Op ieder blikje gekocht in de campingsupermarkt zit een ½ munt statiegeld.

Mañanisten, houd je blikkies heel!
Er is één blik inleverpunt op Mañana Mañana: je vindt ‘m naast de campingsupermarkt. Blikken inleveren aan de campingsupermarktkassa is om hygiënische reden niet mogelijk. Alleen ongedeukte, onbeschadigde blikken kunnen we innemen. Meer info? Klik hier.

Logische voetafdruk

De Zwarte Cross en Mañana Mañana worden in binnen- en buitenland geroemd om de gemoedelijke sfeer. Dat is geen verdienste van ons, maar van onze bezoekers. En daar zijn we, als Feestfabriek, uiteraard ‘onmundig’ trots op. Echter, wij staan niet wezenloos aan de zijlijn te kijken hoe onze bezoekers een weekend uit hun dak gaan op onze festivals. Omdat we bijna dagelijks (echt waar!) de vraag krijgen wat wij in vredesnaam uitspoken op De Feestfabriek lijkt het ons goed om op deze webpagina te vertellen wat we doen om onze festivals plezierig te maken voor bezoekers, artiesten, atleten, medewerkers, leveranciers, de omgeving en de planeet.

Logische voetafdruk
Met al die grote en minder grote stappen varen wij een transparante en realistische koers. We spreken daarom liever over de ‘logische voetafdruk’: een variant op de ecologische voetafdruk inderdaad. Het zou namelijk niet eerlijk zijn om te pretenderen dat wij door onze verschillende milieumaatregelen festivals organiseren die milieuvriendelijk zijn. Laat je niets wijsmaken door hippe marketeers en vlot gebekte communicatiestrategen: een festival organiseren is niet duurzaam of goed voor het milieu. Of beter gezegd: nog niet! De ontwikkelingen gaan gelukkig als een speer en daar doen we graag aan mee. Wij zijn ons bewust van onze “footprint” en proberen hierin realistische (dus logische) keuzes te maken. Dat deden we de afgelopen jaren ook al, bijvoorbeeld door het afval backstage te scheiden, de ingerichte kartenten, plastic doppen verzamelen voor KNGF Geleidehonden, vacuüm toiletten, E-savers, de Big Battery Box en het gebruik van glaswerk bij verschillende barren.

Daarnaast vinden wij het vanzelfsprekend (dus logisch) dat wij meer doen dan ‘slechts’ festivals uit de grond stampen. Op bijvoorbeeld maatschappelijk vlak willen wij juist óók een voetafdruk achterlaten. Dat is vanaf de eerste editie van de Zwarte Cross een van de belangrijkste pijlers. Onze medewerkers hebben de afgelopen jaren veel mensen een plezier gedaan met onder andere een Roze Cross, de Zoepsidie, de Duwcrew, de Bejaardenrit, de Achterhoekse Vlag, The Naked Run For Freedom, een kinderboek in het dialect, de nauwe samenwerking met het verenigingsleven in de omgeving, de Levendenherdenking, Stichting Pak An, het ‘buurt maken’ met alle omwonenden in Lichtenvoorde en Vorden, onze samenwerking met Celebrate Safe, een optreden van onze favoriete band ‘De Rainbowband’ op het hoofdpodium en noem het maar op.

De toekomst
Het einde is nog lang niet in zicht en dat is maar goed ook. De komende jaren blijven wij ons verder ontwikkelen als professionele festivalorganisatie met daarbij mens en milieu in onze gedachten. Heb jij een initiatief, bedrijf of organisatie waarmee je op dit gebied met ons wil samenwerken? Mooi! Wij komen graag met je in contact, dus mail als de wiedeweerga naar [email protected].

Wil je alles weten over de stappen die we maken? Hier vind je een lijst van alle initiatieven, die we continu up-to-date houden!