Tickets

Op naar 2023!

Mañana Mañana vindt plaats op 8 – 9 – 10 – 11 juni 2023. Binnenkort wordt bekendgemaakt of dit wederom in Laren (Gld.) zal zijn. Ook melden we tegen die tijd wanneer de voorverkoop start. Houd deze website en socials van het festival in de gaten voor alle updates en het laatste nieuws.

Bereikbaarheid

Mañana Mañana strijkt neer in Laren (Gld.). Onze karavaan zet, na Hummelo en Vorden, nu koers naar het iconische Kasteel Oolde. Mocht je hierover vragen hebben, check dan eerst onze veelgestelde vragen (FAQ).

  • Adres voor bezoekers festival: Ooldselaan 17, Laren (Gld.)
    Let op: Lees deze informatie over de bereikbaarheid van het festivalterrein voor vertrek goed door i.vm. diverse wegafsluitingen en omleidingen. Volg dus niet je navigatie, maar deze routes en de gele bebording.
  • Adres voor artiesten, leveranciers en crew: Sekmaatsteeg 3, Laren (Gld.)
    Ook hiervoor geldt dat het van belang is om de informatie met betrekking tot bereikbaarheid goed door te lezen voor vertrek.

Toegankelijkheid

We proberen het mindervaliden op vele manieren zo aangenaam mogelijk te maken, maar ons festivalterrein is grotendeels weiland, waardoor sommige delen oneven en niet goed begaanbaar zijn voor mindervaliden, zeker met slecht weer. Hierop hebben wij geen invloed.

Wil je weten wat wij doen op het gebied van toegankelijkheid, zoals parkeerplaatsen, toiletten en doorgangen? Klik dan HIER.

Logische voetafdruk

De Zwarte Cross en Mañana Mañana worden in binnen- en buitenland geroemd om de gemoedelijke sfeer. Dat is geen verdienste van ons, maar van onze bezoekers. En daar zijn we, als Feestfabriek, uiteraard ‘onmundig’ trots op. Echter, wij staan niet wezenloos aan de zijlijn te kijken hoe onze bezoekers een weekend uit hun dak gaan op onze festivals. Omdat we bijna dagelijks (echt waar!) de vraag krijgen wat wij in vredesnaam uitspoken op De Feestfabriek lijkt het ons goed om op deze webpagina te vertellen wat we doen om onze festivals plezierig te maken voor bezoekers, artiesten, atleten, medewerkers, leveranciers, de omgeving en de planeet.

Logische voetafdruk
Met al die grote en minder grote stappen varen wij een transparante en realistische koers. We spreken daarom liever over de ‘logische voetafdruk’: een variant op de ecologische voetafdruk inderdaad. Het zou namelijk niet eerlijk zijn om te pretenderen dat wij door onze verschillende milieumaatregelen festivals organiseren die milieuvriendelijk zijn. Laat je niets wijsmaken door hippe marketeers en vlot gebekte communicatiestrategen: een festival organiseren is niet duurzaam of goed voor het milieu. Of beter gezegd: nog niet! De ontwikkelingen gaan gelukkig als een speer en daar doen we graag aan mee. Wij zijn ons bewust van onze “footprint” en proberen hierin realistische (dus logische) keuzes te maken. Dat deden we de afgelopen jaren ook al, bijvoorbeeld door het afval backstage te scheiden, de ingerichte kartenten, plastic doppen verzamelen voor KNGF Geleidehonden, vacuüm toiletten, E-savers, de Big Battery Box en het gebruik van glaswerk bij verschillende barren.

Daarnaast vinden wij het vanzelfsprekend (dus logisch) dat wij meer doen dan ‘slechts’ festivals uit de grond stampen. Op bijvoorbeeld maatschappelijk vlak willen wij juist óók een voetafdruk achterlaten. Dat is vanaf de eerste editie van de Zwarte Cross een van de belangrijkste pijlers. Onze medewerkers hebben de afgelopen jaren veel mensen een plezier gedaan met onder andere een Roze Cross, de Zoepsidie, de Duwcrew, de Bejaardenrit, de Achterhoekse Vlag, The Naked Run For Freedom, een kinderboek in het dialect, de nauwe samenwerking met het verenigingsleven in de omgeving, de Levendenherdenking, Stichting Pak An, het ‘buurt maken’ met alle omwonenden in Lichtenvoorde en Vorden, onze samenwerking met Celebrate Safe, een optreden van onze favoriete band ‘De Rainbowband’ op het hoofdpodium en noem het maar op.

De toekomst
Het einde is nog lang niet in zicht en dat is maar goed ook. De komende jaren blijven wij ons verder ontwikkelen als professionele festivalorganisatie met daarbij mens en milieu in onze gedachten. Heb jij een initiatief, bedrijf of organisatie waarmee je op dit gebied met ons wil samenwerken? Mooi! Wij komen graag met je in contact, dus mail als de wiedeweerga naar [email protected].

Wil je alles weten over de stappen die we maken? Hier vind je een lijst van alle initiatieven, die we continu up-to-date houden!