Tickets

Zondagverslag. En nu nog één avond genieten alsof er geen Mañana is!

gepubliceerd op 16 juni 2019

Eureka. De dag en het MM-weekend zijn nog niet afgelopen, maar we mogen nu al stellen dat het geweldig verlopen is! Ivo Niehe zou in alle bescheidenheid zeggen: geloof mij maar, het was een unaniem belachelijk groot succes.

De dag begon al met mooi weer en het bleef de hele dag geweldig, dus qua weer was het de mooiste dag vandaag. We slapen zelf ook hier op de camping, dus leuk om de sfeer te proeven bij de campinggasten in de supermarkt en in het badhuis. Wat allereerst opvalt is de verbroedering; het lijkt wel of iedereen bij de ingang de knop omzet en meteen in de MM-vibe komt. Daar mogen we met zijn allen best trots op zijn. Een voorbeeld is dat iedereen zijn telefoon gratis op kan laden bij een muur in de supermarkttent op het dorpsplein. Dat is op zich niet heel bijzonder, maar wel bijzonder is dat de mensen hun telefoon onbewaakt achterlaten, even een uurtje lekker beachvolleyballen op het aangelegde veld en als de telefoon weer vol is, haal je ‘m gewoon weer van die stopcontactenmuur af. En dat gaat altijd goed. Gelukkig.

De bands waren weer top vandaag; een prachtig klassiek luisterconcert met een zingende zaag, old school Boogie Woogie van Them Lewis Boys die helemaal de pan uit swingt, de prachtige dromerige melodieën van de Vlaamse jongemannen van Mooneye, zangeres Nona met haar mooie stem en goede band, etc. En alle bands die vanavond natuurlijk nog komen. Maar dit keer besloten we het randprogramma eens beter te bekijken. Het nieuwe festivalmarktplein met al die supercoole vintage kleding, het kinderprogramma waar de oude houten MM-muntjes gerecycled werden tot echt toffe muziekinstrumenten die iedereen zelf mocht maken en gratis mee naar huis mag nemen. En het veldje waar het Open Podium staat, met de Sociale Werkplaats, waar weer allerlei nieuwe activiteiten te doen zijn; vredevolle schiettent ‘de ElaSkietTent’, een workshop tenenlezen, je eigen bloemenkrans maken; hoe cool is dat zeg. Het Open Podium op de nieuwe plek is ook een verbetering; oh man, wat is het daar genieten van het hartverwarmende talent van jong en oud: een theater an sich. Kinderen konden ter plekke een mooi vaderdagcadeau maken en zo kwam het weer helemaal goed vandaag.

We zijn heel blij dat jullie allemaal hebben mogen genieten van de Achterhoekse gastvrijheid op MM en hopen dat jullie het tof genoeg vonden om volgend weer terug te komen; dank jullie wel allemaal! Maar eerst gaan we de avond in om te feesten alsof er nooit meer een Mañana komt; tot vanavond en tot Mañana amigo’s!