Tickets

Backstage bij Mañana Mañana #2

gepubliceerd op 12 oktober 2020

Als bezoeker ken je het wel: na een weekend Mañana Mañana is er altijd wel een mooie anekdote of een herinnering die je altijd bij blijft en die je deelt met de mensen om je heen. Wij hebben een aantal mensen gevraagd of ze hun meest bijzondere herinnering aan Mañana Mañana met ons wilden delen en dat hebben ze gedaan: de komende weken lichten we iedere week één bijzonder verhaal uit!

Jan Jaspers, bandlid van de Boogie Beasts, is de tweede in de reeks ‘Backstage bij Mañana Mañana’ die een verhaal met jullie deelt. In 2015 speelden de Boogie Beasts voor het eerst op Mañana Mañana en in 2016 waren ze weer van de partij. In 2017 keerden ze zelfs terug als huisband van Mañana en hadden ze zelfs een lied gemaakt, speciaal voor ons festival. De mooiste herinnering zit ‘m toch nog in 2015. Wil je meer weten hierover? Check dan zijn hele verhaal! 👇

BB & MM

In 2015 speelden we voor het eerst op Mañana Mañana, toen nog op het oorspronkelijke festivalterrein in Hummelo. Bij aankomst viel ons meteen de relaxte sfeer en de vriendelijkheid van zowel de crew als de festivalgangers op. Ook de in de festivalnaam verscholen mentaliteit werd ons snel duidelijk: ‘Zorgen zijn voor later; nu eerst genieten.’ Geen wonder dat we ons na nog geen half uur al helemaal thuis voelden. We speelden die avond misschien één van onze beste shows ooit en verkeerden in een soort roes. Een roes die bleef duren tot in de vroege uurtjes terwijl we backstage met de organisatie verbroederden. De gitaren werden weer uitgeladen voor een nachtelijke jamsessie en de banden tussen Mañana Mañana en Boogie Beasts werden gesmeed.

In 2016 speelden we er opnieuw en toen sloeg de vonk helemáál over. Grote baas Gijs vroeg ons of we het zagen zitten om de komende tien jaar de huisband van het festival te worden. Natuurlijk! De voorwaarde was wel dat we een soort festivalhymne schreven. We gingen dus aan de slag en in 2017 keerden we terug als huisband van Mañana Mañana, met een gelijknamige song, waarin we onze liefde voor dit unieke festival bezingen. Sindsdien spelen we dit nummer elk jaar, enkel en alleen op Mañana Mañana. En elke keer weer is het fantastisch om het publiek mee te horen brullen. Het maakt het thuisgevoel alleen maar groter.

Intussen hebben er zeven edities van het festival plaatsgevonden, waarvan vijf mét Boogie Beasts, en daar zijn we behoorlijk trots op! We schreven er een ode voor, namen er meerdere videoclips op, zagen er geweldige bands spelen, leerden er een hoop leuke mensen kennen… Niets anders dan mooie herinneringen. Als ik er daar eentje van moet ophalen, keer ik toch weer terug naar het jaar 2015. Net zoals elk jaar overnachtten ook wij op de festivalcamping. Op zondagavond zaten we gezellig aan een tafeltje na te genieten. Wat verderop speelde de allerlaatste band; de meeste festivalgangers waren al naar huis en de drank- en eetstandjes sloten één voor één. Plots begon het hevig te onweren en de security kwam ons vriendelijk verzoeken om bij de bomen weg te blijven en te gaan schuilen in de grootste – maar nét afgesloten – biertent op het terrein. Wij dus daarheen. Het was intussen erg hard gaan regenen en de tent liep snel vol met overgebleven festivalgangers en crew. Ook grote baas Gijs stond bij ons, maar niet voor lang. Meteen ging hij crewleden die tien minuten eerder de bar hadden afgesloten, aanmanen om die weer open te doen. Aan geluidstechnici vroeg hij om een klein podium met zanginstallatie neer te zetten. Hoewel al deze mensen een heel weekend hard gewerkt hadden, schoten ze zonder morren in actie. De Britse gitarist Jack Broadbent, die onze buur op de camping was, begon spontaan een set te spelen en er werd nog tot diep in de nacht gejamd. Dát is Mañana Mañana: alles komt goed!

Jan Jaspers, Boogie Beasts.