Tickets

Dagverslag vrijdag: een reeks hoogtepunten om je kamelentenen bij af te likken

gepubliceerd op 14 juni 2024

De eerste volledige festivaldag! Bij het ontbijten in de supermarkt valt op dat iedereen zijn telefoon gratis op kan laden, in een bakje onbewaakt achterlaat en dat er in tien jaar Mañana Mañana nog geen enkele telefoon gestolen is. We bedoelen maar. Naast het beachvolleybalveld is een geweldig leuk plekje waar iedereen mee kan doen aan een zeepkistenrace, hulde voor dit team.

Dan nemen we een verse jus. De eerste slok trekt in de tong. De tweede smaakt naar Grolsch, Mexicaanse pulled pork en Nozem Oil en de derde naar jus d’orange. Lekker! De eerste dag dat het gehele festivalterrein open is, wanen we ons een kind in een illegale dierenwinkel. De Feestfabriek heeft van het schitterende landgoed van meneer Robert en mevrouw Cathrien weer zo’n mooi festivalterrein gemaakt. Helemaal opnieuw ingedeeld en zo mooi aangekleed en verlicht in het donker. Check ook het bos achter het Open Podium dat nu is ingericht met allerlei coole ontdek-je-plekjes.

Voordat we ons weer gingen laven aan (op papier) veelbelovend muziekprogramma gingen we eerst naar de Koepel voor college in wat vroeger de Universitipi heette, powered by de TU Twente. Intelligentie is niet ons sterkste punt, dus dat konden we hier even bijtanken. Niet verkeerd na een avond tanken bij Gimme Gimme Gimme en Flikker. We vielen met de neus in de boter, want dr. Eefje Hendriks hield een college over rampen en of Mañana Mañana daar klaar voor was. Super interessant. Iedereen kreeg een cadeau omdat we maar bofkonten waren dat we niet in een gebied wonen met aardbevingen, overstromingen en dat soort gedoe. Mañana Mañana is dus helemaal klaar voor de toekomst, fijn om te weten! 😉

Toen volgden er een reeks hoogtepunten waar je je kamelentenen bij aflikt. Politie Warnsveld, Stefanie Struijk en toen General Jabbah die de hele tent helemaal platspeelden! Marlon Pichel: klasse!, The Tommyrots in de Tipi: geweldig. In de bio stond britpop, maar ze speelden ook geweldige southern rock! Leif de Leeuw met twee drummers, twee geweldige gitaristen en een gastoptreden van Berget Lewis (geen familie): ohh, man! Roel Spanjers New Orleans piano, Tripkip en nu horen we tijdens het typen The Shivas (VS); geweldige band. Echt een topdag dus! Op een gegeven moment kwam er alleen een vreemd geel ding in de lucht dat fel zat te schitteren, een fenomeen dat we niet goed thuis konden brengen. Zo tijdens de afterparty maar aan een van de professoren uit de Koepel vragen! We wensen iedereen een goede nacht en zaterdagochtend vast weer toe aan goeie muziek. En een verse jus. Hoera.