Tickets

De 5 favo gitaarriffs van Vedran Mirčetić

gepubliceerd op 09 januari 2020

Vedran Mirčetić is gitarist van De Staat, één van ’s lands bekendste rockbands. Hij stond met Nieuwegrond op Mañana Mañana, is een graag geziene én gehoorde gast bij talloze tributesessies, gitaarleraar aan de Herman Brood Academie en natuurlijk een begenadigd gitarist. Sinds vorig jaar is hij ook nog eens ambassadeur van Mañana Mañana en daarom heeft hij voor ons zijn 5 favoriete gitaarriffs op een rij gezet. Veel luisterplezier!

21st Century Schizoid Man – King Crimson

Dit is mijn favoriete riff aller tijden, zo heavy en door de sax ook melodieus en sophisticated. En dan heb ik nog niet eens iets gezegd over de zang en de rest van het nummer.

La Grange – ZZ Top

Door La Grange wilde ik elektrisch gitaar spelen. Elke keer als ik naar mijn gitaarles (klassiek) ging en opgehaald werd moest dit nummer klaarstaan in de auto. Het duurde daarna nog wel even voor ik mijn eerste elektrische gitaar kreeg :).

The Wizard – Black Sabbath

Een verzamelaar van Black Sabbath was de eerste cd die ik ooit kocht toen ik 13 was en dit nummer kende ik niet, maar toen ik ‘m voor het eerst hoorde werd ik helemaal omvergeblazen. Die onheilspellende mondharmonica in het intro en dan die gitaarriff die erbij komt, supervet. Daarna heb ik dit nummer op repeat gezet en de hele dag alleen maar The Wizard geluisterd.

Trouble – Music Machine 

Super vette riff met een soort kazoo-achtige fuzz die tevens mean en blij is.

Hi Babe – Ngozy Family

Super simpele riff, maar daardoor in combinatie met de rauwe sound super doeltreffend. Luister ook naar de solo aan het eind, die prikt er lekker doorheen 🙂