Tickets

De mooiste kampeerspots in de Achterhoek

gepubliceerd op 04 oktober 2019

Kamperen is klasse! Buiten zijn, weg van thuis, werk en andere soesa, daar knapt iedereen van op! Haal dat smoelwerk uit je telefoon en ga eens echt sociaal doen: maak een praatje met je tijdelijke buurman tijdens de afwas, speel een olderwets potje Yathzee en volgens onderzoek is kamperen ook nog eens goed voor je seksleven (= winning). Op Mañana kamperen is natuurlijk het állerleukst, dat snappen wij ook wel. Maar ook buiten onze eigen festivalcamping zijn er nog veel meer toffe kampeerspots in de Achterhoek waar je de rest van het jaar terecht kan. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Je kunt de boom in

Diep in de bossen van Haarlo verscholen, ligt Erve Veldink. Een monumentale boerderij waarvan de geschiedenis teruggaat tot de veertiende eeuw. Naast de boerderij is een boomhut gebouwd waarin je spiritueel kunt overnachten. In de boomhut-droomhut slaap je in een bedstee en word je door de kleine woongemeenschap uitgenodigd voor een meditatie. Effe helemaal zen worden op hoogte dus.

Erve Veldink – Haarlo

Vooruit met de geit

Op deze gezellige geitenboerderij in het Woold maken ze niet alleen de lekkerste kazen zelf, maar hier slaap je ook nog praktisch tussen de geiten. Droom weg op je eigen kampeerplekje midden in de natuur, eet ’s ochtends een vers eitje en beleg je broodje met een plak vers gemaakte geitenkaas. Wanneer je een vroege vogel bent, kun je boer Bert ook nog helpen bij het melken van zijn bonte melkgeiten. Ben je niet zo’n die-hard kampeerder? Dan staat er ook nog een compleet ingerichte Woodlodge om in te tukken.

De Brömmels – Woold

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Voor bevlogen boomklevers (en hun ouders)

Camping Lolotte in Neede gaat links waar de meeste kindercampings in Nederland rechtsaf gaan. Ze hebben de hossende animatieteams en wildwaterparadijzen in de ban gedaan en gaan back to basic. Als je kids (en jij) van buitenspelen, vies worden en vuurtjes poken houden, zit je hier wel snor. Je kunt er je eigen tentje of sleurhut neerpoffen, maar ook een gave tipitent, een tiny house of je eigen houten hutje op de hei huren. Welke buitenbenen gaan er mee?

Camping Lolotte – Neede

camping-lolotte-kamperen-natuur-camper-kampeerbus

Alpaca + Yurt = <3

Op het Land van Kempers in Geesteren komen twee prachtige dingen samen: knuffelen met alpaca’s en slapen in een Yurt. Een watte? Een Yurt (spreek uit: Joert). Da’s een fraai beschilderde, ronde Mongoolse tent. De traditioneel ingerichte tent is in de zomer koel en in de winter warm, super geregeld dus. En als je ’s ochtends uit je Mongoolse bedje komt rollen, begin je de dag gelijk goed met een knuffelsessie met Amadeus Jahaap, Henrie of Pityu, de alpaca’s op het erf. Goeie combi!

Land van Kempers – Geesteren

Afbeelding kan het volgende bevatten: boom, lucht, plant, huis, buiten en natuur

Rusten in een retro reiswagen

Het is dan wel geen camping, maar bij VauWay in Zelhem huur je de tofste retro kampeerbusjes, vouwwagens en caravans. Dan wordt slapen op elke camping een feestje. Met De Smurf of Roadrunner knap je de hele Achterhoek door op zoek naar een mooi plekje. Of je haakt de compleet ingerichte ‘inklapkoare’ of ‘instapkloare sleurhut’ achter je eigen auto voor je kampeeravontuur in de Achterhoek.

Vauway – Zelhem

Afbeelding kan het volgende bevatten: gras, lucht, boom, plant, buiten en natuur