Tickets

Hoe trek je jezelf en je collega's uit die droevige winterse kantoorsleur? Zes tips!

gepubliceerd op 23 oktober 2019

Het duurt niet lang meer en dan mag je die klok weer een uur achteruit zetten. We stevenen razendsnel af op die periode dat je in het donker in je vertrouwde bolide stapt om richting werk te vertrekken en het net zo duister is als je weer thuiskomt. Voor velen een naargeestige tijd die je knetterhard een winterdepressie injaagt. Maar dat hoeft natuurlijk niet! Want wij spreken uit ervaring als we zeggen dat je de energie, het plezier en de pit erin kunt houden op kantoor, zodat je niet als een futloos hoopje mens je auto in hoeft te stappen na een lange werkdag. Hoe houd je die lekker actieve Mañana-vibe erin en hoe krijg je je collega’s daarin mee? Stuif vol energie door die winter heen, sleur die vierkante oogjes weg van je scherm en breek die dag met je collega’s! Hier zes tips, getest en goedgekeurd door de Mañana-organisatie.

Maak van je vergadertafel een tafeltennistafel
Het kan zo simpel zijn. Scoor een paar tafeltennisbatjes, -balletjes en een klein netje. Positioneer het netje over de vergadertafel en klaar ben je. Tijd om de competitie te starten met je collega’s. Houd de punten per week bij. De verliezer haalt koffie voor zijn collega’s in de daaropvolgende week?

Koffieroulette 
Even geen zin in tafeltennis, maar wel in koffie? Zijn het echter altijd dezelfde mensen die een rondje indoen? Het is ook overal hetzelfde… Maar dat kan anders! Zelfs koffie halen kun je spannend maken. Gebruik de koffieroulette! Vul de namen in van je collega’s, draai aan het rad en laat de computer het werk doen. Wie is de sjaak? De spanning stijgt…

Tafelvoetbal
Weg van dat computerscherm, breek die dag! Na een potje tafelvoetbal kun je je vast weer beter concentreren op je werk. Is je baas te gierig om er één aan te schaffen? Het is echt geen duur geintje meer, op Marktplaats tik je er al één op de kop voor een paar tientjes. Start die competitie!

Galgje
Kunnen die paar tientjes voor een tafelvoetbaltafel er toch écht niet af? Geheel kosteloos vermaak kun je hebben met een potje oldskool galgje. Spice het zelf een beetje op! Zo heeft onze collega er zijn eigen spelregels aan gehangen. Geen klinkers raden, geen weerwoord tegen de eigenaar van het spel en al helemaal niets voorzeggen aan je medespelers. Dan kun je weer een rondje koffie gaan halen.

Nerfguncompetitie
Zijn de bovenstaande voorbeelden je allemaal net iets te gezapig? Mag er wel wat meer pit in? Schaf dan een paar nerf guns aan. Gegarandeerde adrenaline-rush. Zet deze muziek er even bij aan en je bent er helemaal klaar voor.

Nozempje na de boterham
Is dat nog geen pit genoeg? Gooi er dan even met je collega’s een shotje Nozem Oil in. De citrus-rush en cafeïne geven je de power om de dag door te komen. Vertel alleen de baas niet dat er ook alcohol in zit.

Enneh, voor iedereen die nu zegt dat dit soort ‘ongein’ ten koste gaat van de productiviteit op het werk: lees dit artikel eerst even. Overtuigd? Super! Gooi die Mañana-energie erin, vermaak je en blijf alive and kicking totdat het dan in juni écht tijd is voor Mañana Mañana.