Tickets

Liefde voor Mañana: Eppo

gepubliceerd op 15 december 2019

Een indrukwekkend postuur, woeste baard, lawaaihemd en een set pretogen: Mañana Mañana kent zijn pappenheimers en één ervan is Eppo (echte naam bekend bij de redactie). Hij miste nog geen enkele editie en dat is toch wel een blog waard. In vijf treffende argumenten omschrijft hij zijn liefde voor Mañana Mañana.

1. Dit festival beleef je op de camping

Mijn Mañana begint natuurlijk op de camping. Of beter gezegd, de rij van de camping. Een biertje en lekker ouwehoeren tot de poort open gaat en dan een fijn plekje opzoeken. We proberen elk jaar een ander plekje en het bevalt allemaal even goed. Wanneer de tent opgezet is gaan we naar de kantinetent om wat bier en Nozem in te slaan en dan kan het Mañana-weekend echt beginnen.

2. De sfeer is fantastisch

De sfeer is vanaf het eerste moment fantastisch, en dat is ook al zo vanaf de eerste keer dat ik Mañana bezocht. De eerste 2 jaar ben ik slechts 1 dag geweest maar vanaf 2015 het volledige weekend. Dat jaar, 2015, was er extreem veel modder maar dat mocht de pret niet drukken en dat deed het ook zeker niet, een geweldig weekend.

3. Solo rondsmoksen = vrienden maken

Omdat het er zo relaxed is hou ik ervan om af een toe in mijn eentje rond te huppelen over het terrein, hierdoor heb ik veel mensen ontmoet waarvan ik er een heel aantal vrienden, of zelfs goede vrienden mag noemen. Elk jaar komen we elkaar sowieso weer tegen, drinken we een biertje en lallen we maar wat raak. Deze ontmoetingen maken het voor mij al meer dan waard om elk jaar naar Mañana te gaan!

4. Muziek, natuurlijk ook de muziek

Tijdens het rond huppelen is er ook veel muziek te beluisteren en acts te bekijken. Er zijn veel verschillende podia en daar is altijd wel iets te zien en te ontdekken. De dag begint vaak bij de Totempalentent, ook wel de Total Impalement. De enige echte reden hiervoor is dat deze tent het dichtst bij de camping staat, maar dat wil niet zeggen dat er geen vette bands staan. Naast deze tent is De Veranda een favoriete plek. Een podium tussen de bomen waar veel danspasjes rondgestrooid worden.

5. Afblazen in stijl bij de afterparty

En waar anders kan ik eindigen dan bij de afterparty. Om de festivaldag goed af te sluiten kan de afterparty natuurlijk niet onbezocht voorbijgaan. Dit is speciaal voor de mensen die op de dag zelf niet genoeg bier hebben kunnen drinken, bij deze groep hoor ik met grote regelmaat. Hier kom ik ook vaak bekenden tegen die gewerkt hebben en kan er mooi geproost worden. Na dit bacchanaal is het tijd om naar de tent te strompelen en een einde aan de dag te breien.

X Eppo