Tickets

MAÑANA MAÑANA EEN ZONNIGE WERELD VAN MAGIE, FEEST EN POSITIVITEIT

gepubliceerd op 12 juni 2023

Van 8 tot en met 11 juni vond de negende editie Mañana Mañana plaats in het Gelderse Laren. 24.906 bezoekers kwamen met goede zin naar het zonovergoten landgoed Oolde en genoten met volle teugen van goede muziek, theater en bijzondere culinaire hoogstandjes. Het festival verliep soepel en zonder problemen.

Gedurende vier dagen werd landgoed Oolde omgetoverd tot een festivaloase waar muziekliefhebbers, kunstenaars, avonturiers en gezinnen samenkwamen om te genieten van een uitzonderlijke festivalervaring. Of je nou acht bent of tachtig, iedereen vermaakt zich en is blij op Mañana Mañana.

Een diversiteit van muziekgenres
Het was een roadtrip langs een diversiteit van muziekgenres: roots, hiphop, rock, singer-songwriters. Met Claw Boys Claw, de veertig jaar oude rockband uit Amsterdam en de funky tunes van nieuwe helden als Rens, Jaïr en Ome Uncle. Beide acts wisten met energieke en passievolle liveshows het publiek voor zich te winnen. Magisch was de show van Fusus. Bezoekers werden meegenomen naar een compleet nieuw universum van geluid en licht via koptelefoons en een epische lichtshow. De enorme Franse Tuin naast kasteel Oolde was bijna te klein voor de vele belangstellenden die massaal in het gras om de act heen zaten. En dan was daar de verrassing van Iron Jinn. Alain Johannes, lid van superbands met wereldwijde faam als Queens of the Stone Age en Them Crooked Vultures, speelde een paar nummers mee met de psychedelische rockgroep.

Theater en andersoortig programma
In het intieme Grolsch Bostheater werden jodelworkshops gegeven. Tot grote hilariteit van het publiek moesten eerst de schouders bij elkaar losgemaakt worden, de tong werd getraind en er werden ademhalingsoefeningen gedaan. Vervolgens kon er een klein stukje gejodeld worden. De Nedersaksen dompelden de mensen onder in de Nedersaksische cultuur, taal en geschiedenis. Het onderbroekengedicht van Gerard Olthaar buiten op De Piste zorgde voor grote hilariteit bij het publiek. Steeds als hij een onderbroek uittrok kwam er een nieuw woord tevoorschijn en deze woorden vormden uiteindelijk de zin: De zon gaat op, de zon gaat onder. Ondertussen danste Pascalles aan haar haren op acht meter hoogte terwijl het slangenmeisje zich ertussendoor wurmde en Vince van Leth goochelde alsof het een lieve lust was.

Bijzonder eten
Lekker eten kon je ook op Mañana Mañana. Lekker, bijzonder eten. Van kop-tot-kont chef Nel Schellekens liet festivalgangers kennis maken met koeien uier, Pielemans speciaal, koeienhart biefstuk en spacecake gebakken van walnoterngris, Groene Buizerd Achterhoeks junglebier en vlierbloesemgelei. Mañana Mañana deed haar naam als culinaire hoofdstad van festivalland met gezellige eettentjes, foodtrucks en andersoortige culinaire uitspattingen. Fijnproevers konden hun hart ophalen met een breed aanbod aan verschillende soorten eten: tapas, Latijns-Amerikaans, melk uit eigen stal, ambachtelijk gerookte vis, risottobitterballen, oesterzwamkroketjes met truffelmayo, cocosballs, streetfood, smoothies, allerlei soorten speciaalbier.

Het lijkt er bij Mañana Mañana op alsof iedereen het naar zijn/haar zin heeft, aardig is en zin heeft in een feestje. En iedereen die dit jaar voor het eerst kennis maakte met dit bijzondere en unieke festival heeft beloofd volgend jaar terug te komen.