Tickets

Mañana Mañana en haar USP

gepubliceerd op 10 maart 2023

Als er iets niet past bij een ongedwongen, fuck-de-massa festival als Mañana Mañana dan is het wel een irritante marketingterm. Maar toch, één kreet past ons über-relaxte voorjaarsfeest als een zijden handschoen, en dat is ‘USP’.

USP ojee… die afkorting staat voor ‘Unique Selling Point’, en die eigenschappen heeft het Mañana Mañana festival volop, tot in de kern.

Een USP is natuurlijk de verscheidenheid aan bands en acts, artiesten waar je zomaar met je snufferd vooraan kunt staan zonder deppende, harige, natte oksels in je nek, of in je bier. De kans dat je een act ziet die (nog) niet finaal is doorgebroken is groot; want we hebben een neus voor aanstormende sterren. Dat je de poriën kunt tellen van een nieuwe Ed Sheeran of Kings of Leon is aannemelijk, dat je kunt ruiken dat de kakelverse Billie Eilish beter deo had kunnen gebruiken ook. Lekker man, euh vrouw, euh dier.

Dat je volop kunt genieten met een harde G is mede te danken aan de bewegingsruimte in onze groene oase. Manoeuvreren en foerageren gaat lekker makkelijk want we hebben alle ruimte in de Achterhoek. Het is overzichtelijk en cosy maar je stuitert ook van het één in het ander. Mañana Mañana is goddank geen hutje-mutje met je kruis in een wildvreemd putje. En verdomd, dat is alweer een USP die we bij de kladden hebben! Gewoon even weg van de grote grijze meute, het kan zo gemakkelijk zijn.

Dat kan wel natuurlijk, als pieren in een potje; het mag zelfs want naast de vrijheid is ongedwongenheid ook een USP van jewelste. Met z’n allen hotsen en klotsen terwijl de sappen zich mengen als ranja met water is soms lekkerder dan achterover liggen met een bloemetje in je murf. Ach, het is maar waar je zin in hebt. Er heerst een onbeschroomde sfeer, en dat gaat als vanzelf, ook al ga je tekeer. Niks moet, alles mag zolang je maar geen hufter bent.

Een Mañana Mañana-ganger van het eerste uur, we zullen z’n naam niet noemen want hij is graag anoniem omwille van z’n onbevangenheid, dreunde laatst een lijstje op (bijna net zo irritant als marketing kreten, maar dat terzijde). Een lijst met acts die hij zag en die zijn leven hadden veranderd. Natuurlijk zijn we geen zwetsende hippies, namedroppers of opscheppers maar toch, het loog er niet om.

Dat lijstje komt morgen wel.
Later!