Tickets

Mañana Muziektips: onze favoriete nieuwe albums

gepubliceerd op 24 november 2019

Muziek is niets minder dan magische luchtverplaatsing. En verdomme, wat is er veel te gekke muziek. Wil je weten wat wij draaien op het Mañana Mañana hoofdkantoor? Veel nieuwe platen (ja-haa wij draaien nog hele albums). Check het en tip ons ook jouw favorieten.  

Jo Goes Hunting – Front Row

Jimmi Hueting is een nieuwsgierige jazzdrummer die gretig graast in allerlei genres. Volgens het adagium van Duke Ellington (‘There are only two kinds of music. Good and bad, that is.’) brouwt hij een wonderlijk eigen repertoire. Het goede nieuws is: hij heeft een nieuw album. Front Row! Hier op repeat. Er staat ook een mooie liveversie van de single ‘Drowned in the crowd’ op YouTube:

Luister:

Goblin – Profondo Rosso

De Italiaanse band Goblin schreef en speelde vele horrorsoundtracks voor regisseur Dario Argento, waaronder cultklassieker ‘Suspiria’. Het is echter de plaat ‘Profondo Rosso’ die hier overuren draait. Luister bijvoorbeeld de Isaac Hayes (Shaft) meets Miles Davis (Bitches Brew) compositie ‘Death Dies’. Prima muziek voor achtervolgingswaanzinnigen. Breekt lekker de week.

Luister:

 45acidbabies – AMBER19

 Afgelopen zomer nog in onze Totempalentent en wat je daar hoorde staat nu op plaat. Nu op de planken door heel Nederland, ga onze favoriete zuigelingen zien!

Luister:  

Reinier Baas – Mokum in HI-FI

 Het moge inmiddels duidelijk zijn, we houden van muzikanten die de oogklepjes in het kampvuur smijten en er krang in blazen. Gitarist Reinier Baas schrijft en speelt solo, met band en zelfs met een compleet orkest. Zijn nieuwste plaat is een duoplaat met kompaan Ben van Gelder: Mokum in HI-FI.

Even de kop los. Fijn in combinatie met Achterhoekse kaalkopjes (psilocybe semilanceata), gewoon te plukken.

Luister:

Anderson .Paak – Malibu

We ontdekten ‘m via dit geniale intieme YouTube liveconcert en sindsdien draaien we ‘Malibu’ op de vrijmibo en tijdens ongecompliceerde seks op dinsdag. Dit is best wel een held dames en heren.

Luister: