Tickets

Smikkelen & smakkelen

gepubliceerd op 21 maart 2023

Culinair genieten, oftewel hoogdravend gezever over eten: daar word je in de media al jaren mee doodgegooid. Wanneer de mens zich tegoed kan doen aan een overdaad aan schranserij dat dringt de decadentie zich op en zijn we gênante beesten. Zolang het op de wereld nog steeds niet fatsoenlijk is verdeeld wil een beetje mens zich daar toch niet te goed aan doen? We zijn consumptiemaatschappij slaven… als we niet oppassen.

Okay okay, we mogen best genieten en lekker eten, we hoeven geen sokken te vreten of boomschors te koken omdat men het elders slechter heeft. Dat zou onnozel en misplaatst zijn. Keihard genieten van eten, mits bewust, gezond en diervriendelijk, is een geneugte van de bovenste plank. De oudere Mañana Mañana-gangers weten het nog: festivals en feesten waar je slechts bier en patat kon krijgen. Zulke feesten bestaan nog steeds en eigenlijk kan dat dikke prima zijn. Het levert in ieder geval geen keuzestress op. Maar toch, op Mañana Mañana bieden we meer dan dat en patat. Gelukkig maar.

We proberen alle zintuigen te bevredigen op Mañana Mañana, alle ingrediënten zijn dan ook aanwezig om er een brasparty van te maken waar ze in de hemel jaloers op zouden zijn als de hel. Geen vreetschuur-achtig gebunker maar gewoon lekker, vers, lokaal, exotisch en divers. Foodtrucks van divers pluimage, natuurlijk ook vega en vegan. Je kunt deelnemen aan een ‘eet-workshop’, of dat betekent dat je leert eten, fatsoenlijk volgens etiquette of dat je leert koken of schransen… dat blijft vooralsnog een verrassing. We hebben zelfs verschillende drankproeverijen in da house, de ideale kans om te ontdekken of je een connaisseur in je hebt. Zo leer en proef je nog eens wat. Heb je liever een custom-made cocktail of een bruisend speciaalbiertje onder je snufferd? Kom aan dan! Bij Mañana Mañana snappen we dat wel.

Lekkere muziek erbij, fijne mensen om je heen, de zon, de Achterhoekse jungle; wat wil een mens nog meer! Laat je verwennen, door jezelf, een ander en door ons.
Toedoeledoko.