Tickets

Tips om optimaal voorbereid te zijn op het meerdaagse festival Mañana Mañana

gepubliceerd op 18 februari 2020

Een biertje in de ene hand, zonnebril op de kop, goede zin en uitzicht over het prachtig groene Mañana-terrein. Kun jij ook niet wachten totdat dat het geval is? Wij ook niet. Maar om hier optimaal van te kunnen genieten, kun je het beste wel goed voorbereid zijn en daar helpen wij je graag een handje bij middels deze blog. Daarom krijg je die hier van ons, zo voor niets, op je beeldscherm. Deze tips maken je weekend Mañana Mañana compleet. Graag gedaan zullen we maar zeggen.

Tip 1. Tickets opslaan in de app van Mañana Mañana

Zonder ticket kom je niet ver bij een festival, dus zorg ervoor dat je die ready en in de aanslag hebt. Wist je als dat je je tickets in de Mañana festival-app kunt opslaan en deze zo kan laten scannen? Zo weet je zeker dat je ‘m bij je hebt en bespaar je weer een hoop bomen doordat je je tickets niet hoeft uit te printen. Dit werkt als volgt:

  • Download de Mañana Mañana-app. Deze komt in februari uit en zodra het zover is laten we jullie dat uiteraard weten!
  • Tickets scannen werkt als volgt: In de app klik je op ‘mijn festival’. Hier staat het kopje ‘mijn tickets’. Daar klik je op en dan vervolgens op de knop ‘voeg toe’. De app opent automatisch de camera van je telefoon en dan kun je zo de tickets vanaf het beeldscherm scannen. Ook hier hoef je ze dus niet voor uit te printen.
  • Laat de tickets in de app aan de poort scannen en voilà, je kunt zo naar binnen!

Heb je nog geen ticket bemachtigd? Doe dat dan snel, want ze zijn nog beschikbaar. Zo kost een dagkaart maar € 30,-, een driedagenkaart € 75,- en een campingticket (incl. festivalticket) € 100,-.

Tip 2.  Welke bagage neem je nou mee naar de Mañana Mañana-camping?

Maak een festival-inpaklijst. Zo hoef je je daar het hele weekend in ieder geval ook geen druk om te maken en kun je optimaal genieten van alles wat er om je heen gebeurt. Zo weet je ook zeker dat je niks vergeet en niet zonder onderbroek komt te staan op de derde dag. Want zeg nou zelf, jij bent niet de enige die hier last van zou hebben. Veel mensen vergissen zich in de hoeveelheid spullen die ze mee moeten nemen. De groentjes nemen al gauw maar één extra shirt mee, één extra paar sokken en dan ben je er wel. De eerste dag stapt diegene al in een plens met bier en heeft die nieuwe sokken nodig. Dag twee denkt men dat het leuk is om pootje te baden in de vijver, en ja daar ging setje nummer twee, die er niet is. Vergeet de volgende dingen vooral niet op je checklist te zetten: vééél sokken, zonnebril, pet/hoed, slippers, oordoppen, muggenstick, hangmat, campingstoeltje, powerbank, zaklamp en het belangrijkste: versiering voor je tent/vouwwagen/caravan/camper.

Tip 3. Vergeet je prachtige festivaloutfits niet!

Dit is één van de onderdelen die natuurlijk niet kan ontbreken bij het pakken van je bagage voor dit toffe weekend: de festivaloutfits. Kies van tevoren vast wat leuke setjes uit, die je eventueel al in jullie Mañana Mañana-groepsapp kunt delen om ze te laten showen als preview. Overigens doen verschillende accessoires ook al heel wat voor je outfit. Trek je meest kleurrijke outfits uit de kast en wees lekker origineel, verrassend en creatief. Maar onze amigo’s van Mañana Mañana zijn natuurlijk al geweldige individuen op zich, dus wij maken ons totaal geen zorgen en kijken nu al uit naar jullie kleurrijke komst!

Tip 4. Extra batterij

Is dit jouw eerste jaar op de camping of zit je daar nog over te dubben? Neem dan in ieder geval deze tip mee in je achterhoofd, altijd handig. Wil jij het hele weekend lang je programma kunnen checken op jouw telefoon, of wil jij gewoon hele toffe herinneringen vastleggen? Denk er dan aan om bijvoorbeeld iets van een externe oplader mee te nemen. Zo zit je in ieder geval nooit zonder lege handen (lees: lege batterij). Zo heb je dus weer een zorg minder: 1 + 1 = 2! Je kan ‘m anders ook altijd nog opladen bij dit fantastische oplaadpunt!

Tip 5. Spaar alvast voor het festival

Een festival is iets om naar uit te kijken, je houdt er namelijk een bult mooie herinneringen en ervaringen aan over. Nu je weet dat Mañana Mañana eraan komt, is het leuk om alvast een spaarpotje te maken. Zo hoef je je daar in ieder geval het hele weekend geen zorgen om te maken. In veel gevallen is het mogelijk om een soort digitaal spaarpotje te maken, in dit geval dus speciaal voor dit toffe feestje. Wat een veel leuker idee is, is om alvast een pot te maken samen met je vrienden. Zo heb je de pot voor het weekend al gereed en heb je het sparen haast niet door. Hoe makkelijk kan het eigenlijk ook zijn!

Tip 6. Kom vast in de stemming met de Mañana Mañana-playlist

Kom alvast met je vrienden in de stemming: kom een avondje bij elkaar en drink er eentje op het mooie weekend wat jullie te wachten staat. Zet daarbij deze heerlijke Spotify Playlist aan en je bent helemaal voorzien van allerlei moois om je heen. Tip: Als het lekker weer is kun je ook lekker buiten gaan zitten met z’n allen. Trek een biertje los, steek de barbecue aan en speel die heerlijke playlist af. De Mañana-vibe zit er dan helemaaaal in.

Beste voor het laatst: Goede zin!

Zonder goede zin geen festival. Dus zorg ervoor dat je helemaal opgeladen bent (net zoals je extra batterij) en goede zin meeneemt. Wel zo leuk voor jezelf als voor een ander. Geniet gewoon van wat en wie er op je pad komt. GENIET en beleef: voel je jong, voel je vrij om te gaan en staan waar je maar wilt, dwaal rond, ontdek en maak de mooiste herinneringen op Mañana Mañana. De truc om plezier te hebben is om niet te plannen. Maak je hoofd leeg en laat al je zorgen los. Met deze tips ben je namelijk helemaal ready, dus niks meer om je zorgen over te maken. Pak je spullen uit, maak jouw plek op het terrein jouw thuis en jullie kunnen je uitstekend gaan vermaken. Deze tips gelden eigenlijk niet alleen voor Mañana Mañana, maar voor alle festivals kunnen ze je van pas komen. Geniet optimaal, maak je niet druk, want het is een geweldige ervaring die je nooit meer zal vergeten.