Tickets

Yoga, psychedelische impact, Pielemans speciaal en doorrrrrr

gepubliceerd op 11 juni 2023

Het was een vrolijke bende in de Koepel bij De Hip Glitterdisco in de nacht van zaterdag op zondag. Op de afterparty, exclusief voor de Mañana Mañana campinggasten, draaide special guest DJ Michiel Romeyn een paar aanstekelijke sets. De diehards die nog niet naar bed wilden konden hun voetjes maar niet van de vloer houden en dansten door tot in de late uurtjes. Ondanks dat was het zondagochtend al vroeg druk in de Franse Tuin van Landgoed Oolde. Op de sfeervolle klanken van UGI (laterego van muzikant/producer Erik Harbers) volgden tientallen campinggasten een yogasessie. Helemaal zen waren ze klaar voor de laatste festivaldag, waar weer een uitgebreid programma op ze wachtte.

Op De Veranda bijvoorbeeld lieten we ons meenemen op een dromerige roadtrip op de fijne deuntjes van Chica Chica. Hierna klonken de onvervalste roots en soul van dé rockster van het Oosten Erik Neimeijer. Heerlijk! Net als de proeverij met de meesterbrouwer Marc Jansen. Lekkere speciaalbiertjes proeven aan de hand van leuke anekdotes in de Grolsch speciaalbier bar .

Snel weer terug naar de Veranda waar Iron Jinn wel een hele bijzondere verrassing voor ons had. Alain Johannes, bandlid van o.a. Queens of the Stoneage en Them Crooked Vultures, speelde aan het eind van de show twee nummers mee. De muziek van Iron Yin had al grote psychedelische impact en met het geluid van Johannes erbij schreeuwde elke vezel in ons lichaam om meer. Een ander hoogtepunt was Marlon Pichel, fantastisch op elkaar ingespeeld en zichtbaar veel plezier samen: kippenvel! En nog een verrassing, hij jamde ook nog even mee op het Open Podium.

Omdat je ook moet eten tussendoor gingen we langs van kop-tot-kont chef Nel Schellekens waar we koeien uier, een Pielemans speciaal en spacecake gebakken van walnotengris, Groene Buizerd bier en vlierbloesemgelei aten.

Convoi Exceptional pompte lekkere livebeats de zwetende Totempalentent in en Jungle by Night liet zien dondersgoed te passen in de Achterhoekse jungle in Laren. Een waardige afsluiter van de band met de mooiste bandnaam ter wereld: groove, dansen, disco, ritme en dat gaat maar door en door en doorrrrrrr…. En zometeen gaan we nog een klein biertje drinken bij de Koepel en misschien nog een beetje dansen. We weten het wel zeker eigenlijk. Slapen kunnen we thuis wel.

En dan zit het er alweer op. Wat een heerlijke editie was dit van het leukste festival van Nederland. Lieve bezoekers, hopelijk tot volgend jaar. En zoals de Wodan Boys zeiden: Dankjewel, tot ziens en de ballen!