Tickets

Zes festivals die wij zelf te gek vinden

gepubliceerd op 01 december 2019

Wij van Mañana Mañana houden van festivals, dat spreekt voor zich. Met bonzend hart, schuim in je mondhoeken en verwijdde pupillen vraag jij je nu af: JA MAAR WELKE DAN?!? Nou, deze! [in willekeurige volgorde]

Luminate Festival (NZ)

https://www.luminatefestival.co.nz/

Ever since we onderstaand filmpje zagen van de geweldige band My Baby zijn we verliefd op het mythische Luminate Festival. Het feestje is niet bepaald naast de deur, het is op een eiland dus de kans op regen is precies 139% en een tuutje’n Drum kost aldaar omgerekend een euro of 35 maar hey, kijk dan! Wat een vibe!

Dauwpop (NL)

https://www.dauwpop.nl/

Even een shout out naar het goeie ouwe Dauwpop. Traditiegetrouw niet meer en niet minder één dag kogelhard partyen, dus niemand hoeft zich in te houden uit angst z’n kruit prematuur te verschieten. Iedereen in het schone Overijssel is nog frisser dan fris want Dauwpop is traditiegetrouw vroeg in het seizoen, met hemelvaart. De line-up biedt het beste uit binnen- en buitenland, de aankleding is echt mooi en de setting, in het bos, biedt een supersfeer.

La Truite Magique (BE)

https://www.la-truite-magique.com/

Eigenlijk telt deze niet mee, want ze hebben na 5 edities de klompen in het vuur gegooid, maar toch verdienen ze een vermelding vinden wij. Deze party in de Belgische Ardennen was het summum van idyllisch, met een kabbelend beekje midden door het festivalterrein. De line-up was een schatkist van talent. We missen deze party nu al!

Fire in the Mountain (WA)

http://www.fireinthemountain.co.uk/

Lekker underground: het precieze adres van dit festival wordt alleen bekendgemaakt aan de ticketkopers. Wij hebben informatie uit eerste hand dat dit folkfestival in de heuvels, ergens in Wales, over het verloop van meerdere dagen allervriendelijkst ontspoort in een mateloos bacchanaal. Het is alternatief, raar en gruwelijk gemoedelijk.

Sjock Festival (BE)

https://www.sjock.com/

Al jaren een vaste prik voor alle rockers, psychobillies, rock-a-billies, bluesfans en lamstralen uit West Europa. De line-up is voor de fijnproevers onder ons en je ziet opvallend veel contrabassen, reusachtige kuiven en tattoos op het podium. De liefde voor de scene (en in veel mindere mate de pecunia) druipt van deze party af en voor liefhebbers van muziek in de driehoek MC5, Motörhead en Dick Dale is Sjock niet te versmaden.

Haldern Pop (DE)

http://haldernpop.com/

Het summum van een fijnproeversfestival en megasympathiek! Wat wil je ook met een slogan ‘be true, not better’. Alles wordt geregeld door locals van het gelijknamige dorpje op loopafstand (waar je ook naar optredens kan in het kerkje en het café). Haldern Pop heeft, door hun magistrale oor voor talent, patent gekregen op het boeken van bands voor hun grote doorbraak. Zo zie je samen met slechts enkele honderden lieve mensen acts als Nils Frahm, The National, Beirut, Mumford & Sons, Idles, of Michael Kiwanuka in werkelijk perfect geluid en in de sfeer van een dorpsfeestje. Klasse!