Tickets

Zes keer vrijheid op Mañana Mañana - Door Festileaks

gepubliceerd op 21 november 2019

Afgelopen dinsdag liep Ruben van Festileaks een dag mee op de promo-afdeling van onze organisatie. We vroegen ‘m onder andere of hij een blog wilde schrijven voor Mañana Mañana en daar bleek hij absoluut niet te beroerd voor! 

Wederzijds vertrouwen, daar gaat het om in een goede relatie. Daarom legt Mañana Mañana het volste vertrouwen in de gasten. In jou dus! Ze zijn niet zo van de strenge regeltjes, het wijzende vingertje of een norse bewaker. In plaats daarvan pakken ze het allemaal wat relaxter aan. Ze geven jou zoveel mogelijk vrijheid, want zonder jouw enthousiasme, creativiteit en plezier zou Mañana Mañana gewoon niet hetzelfde zijn.

1. Eigen biertjes tappen
Lang in de rij staan voor een biertje dat zonder gevoel getapt wordt? Dat kan toch veel beter? Sterker nog, dat kun jij veel beter! Als je over het Mañana-terrein loopt, krijg je die kans. Houd je ogen open en je ziet ‘m wellicht staan: de zelftap. Heb je altijd al je eigen biertje willen tappen, of tap jij al de beste biertjes van Nederland? Voel je vrij. Wij hebben er in elk geval alle vertrouwen in dat het goed komt.

2. Weg met de hekken
Hekken op een festival, het is maar een gek idee. Op festivals vier je de vrijheid, jezelf opgesloten voelen bewaar je maar voor op kantoor. Daarom zegt Mañana Mañana: weg met die hekken! Alleen op de strikt noodzakelijke plekken, zoals de scheiding tussen 60km-weg en camping, plaatst Mañana Mañana hekken. Op het festivalterrein krijg je er niets meer van mee. Over de sfeervolle paadjes en door idyllische bossen verken je het festival op z’n best. Met een paar duidelijke bordjes, paaltjes en touwtjes snappen jullie toch ook heus wel waar je wel en niet mag staan? Daar zijn geen metalen hekken voor nodig.

3. Feesten in een kasteel
Als je je gasten vertrouwt, kun je opeens allerlei leuke dingen doen. Zo kan Mañana Mañana een festival organiseren in en rondom een echt kasteel. Delen van het kasteel zijn gewoon toegankelijk voor gasten en er is zelfs programma! Je waant je in een sprookjeswereld ver weg van de grijze massa en het dagelijks leven. Van feesten tot laat in de avond tot gewoon even rondkijken in Kasteel Vorden. Wij raden aan om lekker vaak binnen te lopen op de plekken waar dit kan, zoals de Kasteelkelder en de tokkelbaan uit het hoogste torentje, want je weet nooit wat er gaat gebeuren binnen de kasteelmuren. Mañana Mañana geeft zelfs een overnachting in een prachtige Kasteelsuite weg aan een stel gelukkige bezoekers.

4. Open podium
Op het festivalterrein heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en zo je eigen pad te kiezen. Je kunt zelfs als bezoeker je eigen kunsten op het podium laten zien. Of je nu een meester op de gitaar, de beste dichter van het dorp of een adembenemende acrobaat bent: beklim dat Open Podium! Mañana Mañana geeft zelfs een aantal officiële blokken, inclusief online promotie, weg aan een aantal bezoekers die een filmpje insturen van de toffe talenten die zij hebben. Zo kun je zelfs als bezoeker in het officiële blokkenschema komen te staan.

5. Sociale werkplaats
In het muziekprogramma ben je dus vrij om mee te doen, maar ook buiten het podium ben je vrij om de handen uit de mouwen te steken. De doe-het-zelfer kan zijn of haar hart ophalen tijdens Mañana Mañana. Stuur een kaartje naar het thuisfront, zeefdruk je eigen shirt, vlecht je eigen bloemenkrans of versla je vrienden in een potje minigolf. Jij bent onderdeel van het programma, dus vervelen zit er niet bij!

6. Frietfabriek
Zelfs wanneer je iets te eten of te drinken wilt, mag je lekker zelf aan de slag. Zo kon je in voorgaande jaren je eigen forel vangen en grillen, aardappels schillen voor je eigen friet en fietsen voor een smoothie. Als je puur komt voor een relaxt weekend hoef je je trouwens geen zorgen te maken, er zijn genoeg geweldige koks op het terrein die je de lekkerste gerechten weten voor te schotelen zonder dat je ervoor hoeft te werken.

Of het nu gaat om de invulling van het blokkenschema, het tappen van een biertje of je eigen weg vinden: op Mañana Mañana krijg jij alle vrijheid om je eigen festivalervaring te creëren. Laat je dus lekker gaan en geniet op je eigen manier van het meest relaxte festival van Nederland, want zonder jou zou het niet hetzelfde zijn.