Tickets

Dreuge Worst

Horeca

Ik ben Jasper Snippe, de eigenaar van Dreuge Worst. Al meer dan 40 jaar bieden wij (misschien wel) de lekkerste droge worst op de markt in Klazienaveen aan.

Mijn opa startte lang geleden een kaaswinkeltje in Ommen en Hardenberg. Hij zag snel de vraag naar meer diversiteit in het assortiment, en voegde huisgemaakte patés, ambachtelijke droge worst, vers gebrande noten en zelfs olijven toe. Producten die destijds grotendeels onbekend waren. Zonder dat hij het zelf doorhad, richtte hij misschien wel de eerste delicatessenwinkeltjes in Nederland op.

Toen mijn vader, in zijn dertiger jaren, extra geld nodig had, adviseerde opa hem om naast zijn werk als vrachtwagenchauffeur een marktkraampje in Klazienaveen te openen. Hij zag dat er veel vraag was naar Drentse droge worst in die regio.

En zo begon het. Meer dan 40 jaar geleden verkocht mijn vader zijn eerste droge worsten op de markt in Klazienaveen. Hij ontwikkelde naast de Drentse “kosterworst”, een Groningse kruidnagelworst. Voordat hij het doorhad, werd hij een begrip in de regio. Droge worst is nu zo verweven met de regio Noordoost-Drenthe dat Daniël Lohues er een heel nummer aan heeft gewijd, en de anderhalvemetersamenleving in Drenthe werd uitgedrukt als “7 dreuge worsten afstand”.

Toen mijn vader 7 jaar geleden 65 jaar werd, vroeg hij of ik de Klazienaveense markt van hem wilde overnemen. Natuurlijk greep ik die kans met beide handen aan. Wat is er mooier de legacy van je opa en vader voort te zetten? Met een grote glimlach verkoop ik elke zaterdag de beste worstjes. Ik ben dan ook trots en vereerd om ze ook op Mañana Mañana aan te bieden.

We zullen ook een heerlijke borrelplank voor jullie beschikbaar stellen, die zo rechtstreeks uit de winkel van opa had kunnen komen.