Tickets

Zondagtips: voetbal, alchemistische popmuziek en persoonlijke poëzie 

gepubliceerd op 16 juni 2024

Sloerig in de rakker, zweterig en moe gedanst op de 45-toeren singletjes van Vinyl Forty-Five, maar toch intens voldaan: zo ongeveer gaan wij deze laatste dag van de laatste editie (!) van Mañana Mañana in. Hoe hangt de vlag er bij jullie bij? Voor wie al drie dagen bezig is: slaap lekker uit, geef jezelf een dikke knuffel en duik de Ayawasstraat in, dan kan je als herboren weer het feestgedruis in. En voor wie vandaag voor het eerst komt: heel veel plezier, en doe je stinkende best om in één dag net zo onfris te worden als de rest! Hieronder lees je voor de laatste keer onze aanraders van de dag. 

Muziek: Cocobolo
Cocobolo, ultieme festivalband die wolken laat verdwijnen, modder in gras verandert en stro omtovert tot Chupa Chups-lollies. Voor fans van Khruangbin en Vampire Weekend; popmuziek van het hyperkleurrijke soort. 

14:00 – 15:00 | Totempalentent 

Zelf doen: Sociale Werkplaats
Zet die weke kantoorhandjes van je aan het werk op onze Sociale Werkplaats. IJzer smeden of glasblazen, waag je daar maar eens aan met die communicatie-opleiding van je. 

12:00 – 23:00 | Naast en achter het kasteel 

Special: Live voetbalverslag Polen – Nederland
Voetballiefhebbers hoeven niet naar huis of het café voor de eerste wedstrijd van Nederland op het EK voetbal. Die kun je namelijk samen met honderden Mañanisten volgen via een oldskool liveverslag door de onvolprezen Johan ‘Herman Finkers maar dan groter en jonger’ Kampman! 

14:30 – 17:00 | Open Podium 

Culinair: Nel Schellekens
Vriendin van de show Nel Schellekens kookt en kletst op lichtsnelheid. Het is theater, comedy, lezing, proeverij en circus in één. Er is ook zoveel te vertellen! Beleef het mee. Je vindt onze Nel tegen de bosrand als je van het kasteel richting de Totempalentent loopt. 

Verschillende shows tussen 13:00 en 17:00 | De Kokkerel

Theater: De Poëzie Centrale
Trrrring! Ja hallo, met de Poëzie Centrale. Met wat voor gedicht kan ik u van dienst zijn? Zoek de ouderwetse telefoon in het bos en bel een dichter op, voor een hoogstpersoonlijk kritisch, verliefd, cynisch, grappig of luchtig gedicht. 

Overdag | In het bos achter de vijver

Muziek: JOHAN
JOHAN, de allerbeste band van Nederland, heeft zichzelf met een muzikaal AED-apparaat onder handen genomen voor een comeback, toepasselijk ‘The Great Vacation’ getiteld en mensen, het is onveranderd Champions League popmuziek. Zo fijnbesnaard, gevoelig en stijlvol. Dat ze bij ons zijn op onze finaledag, die band die nooit opgeeft, daar worden we bijna (nee niet bijna) emotioneel van. 

16:00 – 17:00 | Totempalentent

Kan jij bij aanbevelingen alleen maar denken ‘ik MOET helemaal NIKS!!!’? Dan kijk je toch lekker zelf in het blokkenschema!